Groeten uit Zoetermeer!

Geplaatst: 27-07-2022

Groeten uit Zoetermeer!

De Drie Morgen scoort goed in binnen- en buitenland
 
Kamperen in Zoetermeer? Jazeker, dat kan! Camping De Drie Morgen zit deze zomer bijna helemaal vol met gasten uit binnen- en buitenland. De camping scoort twee jaar na de opening verrassend goed.
 
Natuurlijk, de omgeving is nog volop in ontwikkeling. Dat realiseren de meeste gasten van De Drie Morgen zich maar al te goed. Nu oogt het wat kaal en vlak, maar het pas in 2020 geopende natuur- en recreatiegebied de Nieuwe Driemanspolder heeft nog even de tijd nodig. Dat jaar opende ook de camping van Edith Zegwaard en het blijkt een schot in de roos.
 
Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Spaanse, Italiaanse en Noorse kentekens. Ze komen allemaal voorbij op De Drie Morgen. De camping krijgt op JetCamp, het boekingsplatform voor campings en vakantieparken, een mooie 8,5. Zo'n goede beoordeling trekt weer nieuwe gasten aan, zoals Ari Tarigan (45) die hier met zijn Noorse gezin op de terugweg van Disneyland in Parijs een tussenstop maakt.
 
Hij slaapt voor het eerst op deze camping, die voor zijn gezin de uitvalsbasis vormt voor bezoekjes aan Den Haag, Amsterdam en Delft, waar hij vroeger studeerde. ,,Ik wil graag dicht bij Delft zijn. Dit leek ons een rustige, goedkope camping op een centrale locatie. Natuurlijk zou een zwembad voor de kinderen leuk zijn, maar wij blijven toch niet de hele dag op de camping." Het ontbreken van een zwembad wordt door sommige kampeerders genoemd als een van de weinige minpunten aan De Drie Morgen.
 
Er zijn gasten die ook naar Zoetermeerse attracties gaan, zoals SnowWorld, de speeltuin en de golfbaan in het Westerpark. ,,Wij zijn met de kleinkinderen naar Boerderij 't Geertje en naar The Mall geweest. Het Stadshart vind ik niks aan", zegt Marian Tetro (71). Met haar man Jan (75) gaat ze ook veel fietsen en wandelen in de omgeving. Zij zijn op bezoek bij kinderen en kleinkinderen in de buurt van Zoetermeer. Een goed excuus om twee maanden lang in Nederland aan de hitte in hun woonplaats Alicante (Spanje) te ontsnappen.
 
Dicht bij huis
Iets verderop spelen Faye en Aimy voor de vouwwagen van Mandy Simmers (33) uit Wassenaar. Voordat zij volgend jaar naar Frankrijk reizen, testen ze eerst de vouwwagen. ,,Dit is lekker dicht bij huis. Handig voor als we iets vergeten zijn of als het gaat regenen. Daarnaast kan ik heen en weer voor werk. We lazen ook de goede recensies, over bijvoorbeeld het schone toiletgebouw en de speeltuin. Verder is er niet veel, maar daar is de prijs naar." Zo kun je hier al vanaf 14 euro per persoon overnachten.
 
Niet iedereen is direct enthousiast. Na hun komst uit Frankrijk zagen Thijs Marc (57) en Hilde Talboom (55) het niet zitten om in één keer terug naar Bornem (België) te rijden. Ze kozen ervoor om uit te rusten bij De Drie Morgen. ,,Voor ons is het een tegenvaller", zegt Talboom, terwijl zij hun stukje kunstgras voor de tent aanveegt. ,,Nu is het niet zo heel warm, maar er is nergens een plekje in de schaduw. Er zijn geen grote bomen om onder te schuilen."
 
Verrassend genoeg zijn er zelfs stadgenoten op de camping te vinden. Op vijf minuten van huis krijgt Marion de Jongh (56), met herdershond Ivy, een 'vakantiegevoel'. Het kleine balkon van haar appartement in Meerzicht benauwt haar. Ze verblijft liever van 1 mei tot eind augustus op een camping met ruime staanplaatsen. ,,De meesten blijven een paar dagen of weken, maar ik heb hier mijn vrijheid. Het maakt mij niet uit of ik in Brabant sta of in mijn eigen stad. Ik moet wel zeggen: als ik een tuin had, zou ik dit waarschijnlijk niet doen. Ik ben nou eenmaal een buitenmens en het is hier allemaal top geregeld."
 
Bron: AD.nl
Auteur:Silvester van der Hansz 
« Nieuws overzicht