Arno en Marjo genieten op de camping in Zoetermeer

Geplaatst: 13-08-2018

 

Door Marijke Helsloot 12 augustus 2018

Je hoeft helemaal niet verre afstanden te rijden om een vakantiegevoel te ervaren. Met een topzomer met hoge temperaturen kun je binnen een kwartier vanaf huis je caravan stallen, de tuinstoelen buiten hebben en met een bakkie koffie genieten van je vakantie op de camping. En dat gewoon in Zoetermeer. indebuurt bracht een bezoek aan camping De Drie Morgen en raakte in gesprek met Zoetermeerders Arno en Marjo.

Arno en Marjo zitten uit te puffen voor hun net nieuw aangeschafte caravan. “Wat is het warm!”, zegt Arno lachend. “We zijn net aangekomen maar het zweet breekt ons uit. We moeten even rustig aan doen”. Voordat het stel aan hun reis naar Kroatië begint, proberen ze hun tweedehands overgenomen caravan uit op de Zoetermeerse camping. “We zochten eerst een plek op de boerencamping in Zoeterwoude Dorp maar daar was alles vol. Nu zijn we hier terecht gekomen. En ik moet eerlijk zeggen: het bevalt ons hier prima.”

Camping De Drie Morgen ZoetermeerCamping De Drie Morgen in Zoetermeer. Foto: indebuurt Zoetermeer

Net opa en oma

Het stel kent elkaar pas een jaar. “We hebben elkaar ontmoet tijdens een singlereis in Winterberg”, legt Marjo uit. “We kunnen het goed met elkaar vinden en we doen gezellige dingen samen. Arno werkt als buschauffeur door het hele land en we zijn onlangs opa en oma geworden”, vertelt ze trots. “We hebben allebei een dochter en beiden zijn bevallen. Mijn dochter heeft zoon Stan gekregen en de dochter van Arno een meisje, Eva. Hoe toevallig is dat!”

Zoetermeer

“Ik woon sinds 1986 in Zoetermeer en nu heb ik een appartement boven winkelcentrum Meerzicht”, vult Marjo aan. “Arno woont nu nog in Den Haag maar hij wil dolgraag terug naar Zoetermeer.” Arno knikt instemmend mee. Hij woonde in de wijken Seghwaert en Meerzicht en beiden waarderen de stad vanwege alle faciliteiten zoals een ziekenhuis, het Stadshart, de parken en de winkels. “Camping De Drie Morgen kenden we niet maar het is een prima plek met hele vriendelijke mensen.”

Brompot

Kamperen ZoetermeerFoto: indebuurt Zoetermeer

Ook al staan Arno en Marjo maar twee dagen op de Zoetermeerse camping toch maken ze er een mini-vakantie van. De binnenkant van de caravan ziet er picobello uit. De bedden zijn opgemaakt, de koffiemachine staat op zijn plek en de koelkast is gevuld. “In mijn stoel geniet ik van een goed boek”, vertelt Arno. “Mijn favoriete vakantieboeken zijn ‘De knipogen van een brompot’ van de schrijver Bart Vlasblom. Er staan korte columns en verhalen in die heel grappig en herkenbaar zijn. Vooral het boek ‘De 56 camping knipogen van een brompot’ is hilarisch. Als je een campinggast bent, moet je dit boek gelezen hebben. Je ligt dubbel van het lachen.”

 

Bon: Indebuurt 

 

« Nieuws overzicht